Friday Oct 30, 2020

7. Een standaard brein bestaat niet met Anne-Marie Hartmann

In deze aflevering spreek ik met Anne-Marie Hartmann van Buro Blooming. Op de basisschool was zij een dromer, worstelde op de middelbare school met vreemde talen, had daar ook Remedial Teaching voor.

In een tussenjaar in Italië ontdekte zij dat ze talen eigenlijk heel makkelijk kon leren en ging uiteindelijk zelfs Engels studeren. Haar eigen school ervaringen en die van haar als docent zet zij nu in om jongeren en volwassenen te helpen die vastlopen op school of in werk. 

Wanneer zij jongeren begeleid is Anne-Marie is altijd op zoek naar de vraag; ‘hoe kan het wel?” Kennis van het brein en verschillende manieren van leren is hierbij een belangrijk onderdeel. Net als beginnen met wat je al weet.

Anne- Marie vindt het belangrijk dat mensen in het onderwijs meer kennis krijgen over neurodiversiteit. Dat een standaard brein niet bestaat. En een standaard manier van leren dus ook niet. Zij is op dit moment bezig met het schrijven van een boek hierover. Hoe je op natuurlijk wijze talen kunt leren met plezier en zelfvertrouwen en uitgaan van wat al goed gaat. 

 

Comments (0)

To leave or reply to comments, please download free Podbean or

No Comments

Copyright 2020 All rights reserved.

Podcast Powered By Podbean