Wednesday Sep 16, 2020

4. Droomdenkers | Suzanne Buis over hoogbegaafdheid, hoogsensitiviteit en beelddenken

In deze aflevering spreek ik met Suzanne Buis over Droomdenkers. Suzanne Buis is oprichter van het Droomdenkers Talentcentrum.

Droomdenkers zijn kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong, creatief begaafd, hoogsensitief, hoogbegaafd, beelddenker, strong-willed of alles tegelijk.  Het zijn kinderen die soms dingen zeggen, die anderen niet begrijpen. Of juist niets zeggen. Het zijn kinderen die vaak te horen krijgen dat ze te veel vragen, te kritisch zijn of te snel gaan en daardoor leren hun mond te houden.

Een droomdenker gaat liever iets nieuws bedenken dan iets herhalen. Zo kan het op school lijken alsof een droomdenker niet meedoet. Er ontstaan misverstanden, thuis en op school. Droomdenkers kunnen daardoor hun zelfvertrouwen verliezen en gedrag vertonen wat niet ‘eigen’ voelt, en voor het gevoel van de ouders niet bij het kind past.

Suzanne werkt graag met en voor kinderen, jongeren en ouders, die willen leren ontspannen om te gaan met hoogbegaafdheid, hoogsensitiviteit en beelddenken, thuis en op school. Vaak is er vermoeden van add, adhd, pdd-nos, dyslexie en/of dyscalculie. Labels maken Suzanne niet uit. Tests of cijfers ook niet. Wat wel? Hoe komen deze kinderen tot leren? En hoe komt het dat 'standaard adviezen' niet werken? Dit en meer hoor je in deze aflevering.

Je zult horen dat Suzanne een zeer ondernemende en veelzijdige vrouw is. Zo is zij schrijver van oa "de Droomdenker" en "Mijn hoogbegaafde kind en ik" en heeft aan meer dan 100 boeken meegewerkt als schrijver, vertaler, bewerker of adviseur.

De Droomdenker is een lees- en werkboek dat helpt bij het beseffen dat ‘anders’ prima is en dat het logisch is dat niet iedereen dat altijd begrijpt.

Meer informatie over "De Droomdenker" en andere boeken van Suzanne vind je op haar website.

Download hier de gratis LEERSTIJLTEST en krijg meer inzicht in de manier van denken van jouw kind of leerling. 

Karen Dijkstra

Talent&Groei

Comments (0)

To leave or reply to comments, please download free Podbean or

No Comments

Copyright 2020 All rights reserved.

Podcast Powered By Podbean

Version: 20241125